18. apríla 2014

Inštalácia plotu na zemné skrutky

Konečne ste sa rozhodli, ktorý plot sa vám páči. Prehovorili ste manželku, aby urobila kompromis, dohodli ste sa so susedom, ale nočné mory Vám aj tak nedajú spávať. Predstavujete si ako bager chodí po Vašom novom krásnom trávniku. Ako sa vám po dvore nekontrolovateľne pohybuje hŕba ľudí. Dieťa Vám behá pri miešačke a pes si nedá pokoj a neustále sa váľa vo vykopanej hline. No teraz zazvoní budík a vy sa môžete prebrať z tohto zlého sna. Moderná doba ponúka jednoduché a hlavne inovatívne riešenie pre pripevnenie „drobných“ stavieb, akými sú napr. aj ploty. Hovorím o tzv. zemných skrutkách.
Isto sa pýtate, o čo vlastne ide. Sú to malé, pevné a odolné skrutky, ktorými jednoducho a bez betónu pripevníme plot do zeme. Ako to funguje? Najskôr je nutné vhodne zvoliť typ zemnej skrutky. V našom prípade si vyberieme typ G. Následne pomocou montážneho kríža, ktorý si u nás môžete požičať, jednoducho „zavŕtate“ skrutku do zeme. V prípade, že si chcete overiť záťaž montáže, v úvode zarazte do zeme kovovú tyč. Ak je pôda kamenistá alebo je v nej veľa koreňov, miesto, kde chcete skrutku uložiť, predvŕtajte tzv. SDS vrtákom. Po zavŕtaní skrutky do zeme, vložíme dovnútra zakúpený stĺpik, ktorý upevníme pomocou centrovacej sady. Takto postupujeme pozdĺž celého územia, ktoré chceme oplotiť. Po namontovaní všetkých skrutiek, jednoducho medzi ne vložíme vybrané oplotenie. A máme hotovo!
Poviete si, že je to super, no betón je aj tak betón a čo taká tyč vydrží? Možno sme Vám „ukradli“ slová z úst, no teraz je treba pozrieť sa na to inak. Vďaka pozinkovaniu vieme zaručiť naozaj dlhú životnosť, ktorá bez problémov dokáže konkurovať betónu. A čo viac, takéto riešenie nie je časovo obmedzené na letné mesiace, ale v poriadku môžete stavať plot aj v zime. Stačí len predvŕtať zem pre skrutku. Zemné skrutky jednoducho nemusia schnúť, tak ako betón. 
No čo ak sa o pár rokov predsa len rozhodnete pre ten krásny mohutný murovaný plot? Žiaden problém! Oplotenie odstránite a skrutky jednoducho vyvŕtate. Demontovanie je jednoduché a skrutky môžete naďalej využiť, napr. na oplotenie záhradky.
Teda zhrňme si to: žiadna hlina, menej pracovnej sily, dlhá životnosť, časová neobmedzenosť, viacúčelový produkt, ľahká montáž a demontáž, atď. Predsa len tie zemné skrutky budú mať niečo do seba, čo myslíte?
Internetový obchod TU!

Našla som pre vás video, ktoré presne vysvetľuje, čo sú zemné skrutky a ako sa s nimi pracuje. 


Viac informácií TU a na bezplatnej infolinke: 0800 555 999

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára