2. augusta 2014

SOLÁRNA FARMA - Náš nemecký úspech.


Šetrenie prírodných zdrojov a efektívne zaobchádzanie s nimi. Ochrana prostredia a globálne otepľovanie. V poslednej dobe sú práve tieto témy tými najfrekventovanejšími. Odpoveďou a riešením by podľa mnohých mali byť solárne panely.

Solárne panely sú jednoduché prístroje, ktoré vedci vyvinuli na efektívne využitie energie zo Slnka. Hovorí sa im aj fotovoltické moduly.

Slnečné kolektory siahajú ďaleko do minulosti, no ich využitie bolo spočiatku okrajové. Ich plnému nasadeniu bránilo striedanie dňa a noci, ale aj zmeny jasu slnka počas ročných období. Veda však pokročila a tieto problémy našli svoje efektívne riešenie.

Prvý známy plochý kolektor bol vyvinutý švajčiarskym vedcom - Horace de Saussure – už v roku 1767. Tento vynález neskôr zdokonalil v roku 1830 John Herschel. Zaujímavosťou je, že tento prístroj využíval pri svojej ceste do  Južnej Afrike, kde si pomocou neho varil jedlo.

Horace de Saussure
John Herschel



















fotovoltický článok
Solárny panel je sada solárnych článkov, ktoré sú navzájom pospájané. Fotovoltický článok je polovodičová súčiastka, ktorá priamo prenáša svetelnú energiu na elektrickú energiu.  Každý solárny panel vyrába energiu len v určitom množstve. Preto sa podľa potreby montuje vždy viac solárnych panelov.




A práve montáž viacerých modulov naraz rozbehla biznis s tzv. SOLÁRNYMI FARMAMI. Materiál, ktorý sa na farmách nachádza sa pohybuje vo veľmi vysokých sumách. Preto je potrebné chrániť ho pred vonkajšími vplyvmi (zvieratami a najmä vandalmi).

Firma BETAFENCE® sa môže pochváliť úspechom aj v tejto oblasti!


Ešte v roku 2013 sme oplotili solárnu farmu v Meschede a v Berlingsene (Nemecko). Na oplotenie boli použité špeciálne vyrobené panely Nylofor. (Viac o NyloforF, Nylofor 2DNylofor 3D).


Ako vieme, Nemci si potrpia na kvalitné veci. Na spoluprácu práve s nimi sme pyšní a zároveň jasne preukazuje, že naše motto: „ Bezpečnosť, KVALITA a dlháživotnosť!“ nie je len tliachanie do vetra.



Viac informácií TU alebo na bezplatnej infolinke: 0800 555 999. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára