20. apríla 2014

Tieniace tkaniny

Každý z nás si chce chrániť svoje súkromie. Neustále sme pod kontrolou nadriadených, okolia, atď. No po príchode domov si chceme všetci oddýchnuť. Vonku svieti slnko a je príjemné počasie. Čo takto dať si kávu či náš obľúbený zelený čaj na terase? No, ideálna predstava sa rozplýva hneď vo chvíli, keď spoza vášho plota zavolá sused. Už by to po celom dni naozaj chcelo aspoň kúsok súkromia. Síce sa vám nový plot páči, no nedostatok v podobe priehľadnosti vás ťaží. A práve na to máme jednoduché riešenie. Presne tak, ako keď si dáte na okno záves či rolety, na váš plot si môžete umiestniť tzv. tieniace tkaniny.  
O čo ide? Tieniace tkaniny alebo inak rašlové úplety, vrecovina či jednoducho plachty na plot sú tkaniny, ktoré slúžia či už na tienenie počas slnečných dní, alebo vytvárajú pocit intimity, po ktorom tak túžite. Ich nepriehľadnosť je rôzna, vďaka čomu sú ideálnou voľbou pre každý typ zákazníka. Firma Betafence ponúka niekoľko typov tieniacich tkanín (tabuľka naľavo).
30% nepriehľadnosť
Iba tieni, je priehľadná. Vhodná napr. pre tienenia rastlín v skleníkoch a fóliovníkoch.
50% nepriehľadnosť
Menej priehľadná, no tiež slúži najmä na tienenie.
70% nepriehľadnosť
Obmedzená priehľadnosť, ale ľahké rozoznanie postavy, vidno tvár. Vhodná napr. na oplotenie ihrísk, oplotenia, atď.
80% nepriehľadnosť
Malá priehľadnosť, dobre vidno postavu, tvár obmedzene.
90-95% nepriehľadnosť
Vidno len obrysy postavy. Vytvára vhodný pocit intimity.
100% nepriehľadnosť
Úplne nepriehľadná tkanina.
Keďže ide o tkaniny, môže to vo vás vzbudzovať pocit nedôvery k ich výdrži. Áno, samozrejme, že nie sú pevné tak ako kov či betón, čiže silnú víchricu asi bez ujmy nezvládnu, no bežnému počasiu vedia ľahko odolávať. Ich farba je stála, plachty sú pevné a cena veľmi prijateľná. Stačí sa pozrieť do nášho onlinekatalógu.
Ich výdrž je ovplyvnená aj štýlom ich upevnenia. 




  Ponúkame viacero možností:
1. Plastovými úchytmi Fixatex / Fixaclos – Tieto úchyty upevníme zo spodnej a vrchnej časti plachty približne v jej strednej časti. Ide o značkový výrobok, čomu je primeraná aj jeho cena a kvalita. 1 balenie je určené na cca 10bm pletiva.
2. SponkamiVR22 – Ide o klasický spôsob akým funguje napr. kancelárska zošívačka.  Do kliešťov Rapide, ktoré ponúkame a môžete si ich u nás v prípade potreby zapožičať, vložíme už spomínané sponky a zošívame na potrebných miestach, pre uchytenie plachty na plot.  Ponúkame pozinkovanú alebo klasickú zelenú verziu.
3. Napínacou šnúrou – Šnúrou, ktorou postupne prepletáme plachtu a pletivo, čím docielime jej uchytenie. Nevýhodou je jej nižšia pevnosť a možný estetický nedostatok. Neprekonateľnou výhodou je ale jej cena. Jedno balenie 60m šnúry je určené cca na 20bm tkaniny.
4. Napínacím drôtom – Drôt rovnako ako šnúru prepletáme pozdĺž celého oplotenia. Výhodou oproti šnúre je jeho pevnosť a odolnosť. Nevýhodou je zložitejšie montovanie a odstránenie tkaniny v prípade jej poškodenia.
 5. Drôtomalebo viazacími páskami – Ide o možnosť, ktorú naša firma neponúka, no je ľahko dostupná na trhu. Pásky rovnako ako sponky VR22 umiestňujeme na plachte voľne podľa potreby. Ich výhodou je nízka cena, no nevýhodou je nižšia odolnosť voči poveternostným a iným vplyvom v prípade zlej montáže. 
Farebné prevedenie: hnedé, zelené, žlté
Výška: 1,0 m; 1,2 m; 1,5 m; 1,8 m; 2,0 m; 3,0 m; 6,0 m; 9,0 m
Funkcie: tienenie, ochrana súkromia, predelenie územia, zábrana voči prerastaniu rastlín, atď.
Naša firma Betafence ide svojim zákazníkom vždy v ústrety. Spokojnosť na Vašej strane je dôvodom pre radosť na tej našej. Akákoľvek iná požiadavka či prevedenie, nie je po konzultácii s našimi zamestnancami a odborníkmi problémom. Spolu nájdeme to správne riešenie! ;)


Viac informácií TU a  na bezplatnej infolinke: 0800 555 999

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára