25. apríla 2014

Záhrada ako sa patrí

Každý túži po krásnej záhrade. Po mieste, kde si v pokoji sadne a vypije svoj obľúbený čaj alebo kávu. Mnohý z nás však vedia, že dokonalá záhrada je boj na dlhú trať, ktorý sa „nikdy“ nekončí. O záhradu sa jednoducho treba starať stále. No táto skutočnosť by nemala zákazníka odradiť, práve naopak. Dnes žijeme v dobe plnej technológií a rôznych pomôcok. Práve preto Vám firma Betafence® vie ponúknuť niekoľko moderných, viac či menej inovatívnych prvkov, ktoré sa isto vo vašej záhrade nestratia.
Na začiatok, je treba záhradu pekne oplotiť. My ponúkame veľa typov pletív, v rôznych farebných variantoch a prevedeniach. Ja som pre Vás vybrala tie nezvyčajnejšie. Prvé sú gabióny. Ide o veľmi estetický a multifunkčný prvok, ktorý dostatočne zveľadí vašu záhradu. Vytvoríte s nimi nie len svoje oplotenie, ale aj rôzne skalky, posedenia, a pod. Viac o gabiónoch TU! Ďalej sú to Zenturo® panely, o ktorých sme už tiež písali článok. Ide o moderné prevedenie oplotenia, ktoré zaujme nie len svojím vzhľadom ale aj využitím a prispôsobením sa požiadavkám zákazníka. Zenturo® panely majú rôznu priehľadnosť, podľa vašich potrieb. Tak isto ako gabióny aj tieto panely dokážu pre zákazníka získať vyžadovaný pocit súkromia. ;-) V prípade, že sa vám ani jedna z týchto variant nepáčila. Nezúfajte! Stále máme pre vás v katalógu veľa iných pletív. Riešením pre ne a ich priehľadnosť, môžu byť tieniace tkaniny. Tieto jednoducho vyplnia oká pletiva a tým sa stáva oplotenie čiastočne alebo úplne nepriehľadné. Viac o tieniacich tkaninách TU!
Ale záhradu netvorí len plot. Úprimne, viete si predstaviť peknú záhradu bez kvetov či stromov? Určite nie! J A aj pre milovníkov prírody sa u nás nájdu nejaké tie vychytávky. Prvou z nich je zvárané okrasné pletivo Decotube®. Toto pletivo je možné využiť na popínavé rastliny, alebo s ním môžete dotvoriť rôzne architektonické prvky vašej záhrady. Kvety sa môžu popínať aj okolo drôtených panelov na rastliny Arcoflor®. Stačí ak ich upevníte na miesto, kam potrebujete, napr. na stenu. Kvety môžu krásne rásť, statika domu je v poriadku a vy nad nimi máte kontrolu. Ďalším užitočným záhradným prvkom je drôtený držiak na ruže Arcoflor®. Pomocou neho môžete vytvoriť rozprávkový vchod do záhrady. Nechajte ho obrásť ružami, alebo inými popínavými rastlinami, ktoré máte v obľube.

 A keďže záhradu treba upratovať, na záver tu máme pre vás Compost silo. Je ľahký a jednoducho sa s ním dá manipulovať. Tento kompostér je tou správnou voľbou pre váš biologický odpad zo záhrady. Či už ide o pokosenú trávu, pohrabané listy alebo zbytky rastlín po ich úprave. Dno kompostéra je nekryté, čím je „odpad“ v priamom kontakte s pôdou a jej obyvateľmi (mikroorganizmami, a pod.). Náš kompostér má veľa vetracích otvorov, čo je jeho neodškriepiteľné plus. Ďalej je nutné podotknúť, že je vyrobený z plastu, no ošetrený poplastovaním, má teda oveľa vyššiu životnosť ako drevené kompostéry.

Či už sa rozhodnete pre spomínané výrobky, alebo pre iné, želáme vám aby bola vaša záhrada presne taká, akú ste si vysnívali. J


Viac informácií TU a na bezplatnej infolinke: 0800 555 999.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára